Oblíž prst
Potrebujeme:
Cesto:
* 4 vajcia
* 200g práškového cukru
* 10 lyžíc studenej vody
* 100g orechov
* 200g hrubej múky
* 1/2 prášku do pečiva
* tuk a múka na plech
* 100g orechov
* 200g hrubej múky
* 1/2 prášku do pečiva
* tuk a múka na plech
Plnka:
* 200ml mlieka
* 1 bal. vanilkového cukru
* 5 žĺtkov
* 200g práškového cukru
* 200g masla (palmarín)
Sneh:
* 5 bielkov
* 250g kryštálového cukru
* 5 bielkov
* 250g kryštálového cukru
Postup:
Cesto:
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, potom striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Hmotu vylejeme na vymastenom a mukou vysypanom plechu v mierne vyhriatej rúre na 180C cca 20minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Plnka:
- Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a mlieko vyšľaháme na parou do zhustnutia.
- Po vychladnutí hmotu spojíme s vyšľahaným maslom a natrieme na vychladnutý koláč. Na povrch ešte natrieme sneh
Sneh:
V miske ponorenej do vriaceho vodného kúpeľa vyšľaháme tuhý sneh, potom šľaháme do vychladnutia (vody)
- Sneh rovnomerne natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou a krájame na rezy alebo kocky.
Plnka:
- Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a mlieko vyšľaháme na parou do zhustnutia.
- Po vychladnutí hmotu spojíme s vyšľahaným maslom a natrieme na vychladnutý koláč. Na povrch ešte natrieme sneh
Sneh:
V miske ponorenej do vriaceho vodného kúpeľa vyšľaháme tuhý sneh, potom šľaháme do vychladnutia (vody)
- Sneh rovnomerne natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou a krájame na rezy alebo kocky.