Oblíž prst

Potrebujeme:
Cesto:
* 4 vajcia
* 200g práškového cukru

* 10 lyžíc studenej vody
* 100g orechov
* 200g hrubej múky
* 1/2 prášku do pečiva
* tuk a múka na plech
 
 

                                                                                                                                                                          Plnka:
* 200ml mlieka
* 1 bal. vanilkového cukru
* 5 žĺtkov
* 200g práškového cukru
* 200g masla (palmarín)
 
 
                                                               
                                    
                                                                                                                                                                           
                 
Sneh:
* 5 bielkov
* 250g kryštálového cukru
 
 
                            
                                                                                                                                                                       
Postup:
 
   
                                                                                                                                                      Cesto:
 
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, potom striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Hmotu vylejeme na vymastenom a mukou vysypanom plechu v mierne vyhriatej rúre na 180C cca 20minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Plnka:
- Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a mlieko vyšľaháme na parou do zhustnutia.
- Po vychladnutí hmotu spojíme s vyšľahaným maslom a natrieme na vychladnutý koláč. Na povrch ešte natrieme sneh

Sneh:
V miske ponorenej do vriaceho vodného kúpeľa vyšľaháme tuhý sneh, potom šľaháme do vychladnutia (vody)
- Sneh rovnomerne natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou a krájame na rezy alebo kocky.